whey drink in a high glass whey protein chocolate 2022 01 04 22 11 47 utc

Kako održati motivaciju za zdravu isranu tokom godine?

Leto je prošlo i sa sobom odnelo pritisak da moramo da izgledamo „tip-top“ pa se većina nas opušta uživajući u ukusnim zalogajima, bez griže savesti :) I to je potpuno u redu. Ponekad!

Ono što ne treba zaboraviti je da nije izgled to što treba da nas motiviše da vodimo zdrav život i praktikujemo dobre navike, već zdravlje.

Poznato je da tokom hladnijeg doba godine, tokom jeseni i zime, naše telo jednostavno traži masniju i jaču hranu. Ali, u tome ne treba preterivati. Pored toga, postoje savršeno zdrave namirnice koje će nam obezbediti dovoljno energije i osećaj sitosti, a da su pritom zdrave i ukusne.

Koja hrana produžava osećaj sitosti?

Jabuka je odličan izvor vlakana, pomaže varenju i regulisanju šećera u krvi, a pri tom smanjuju apetit. Mahunarke poput leblebija, pasulja, graška i sočiva su superhrana bogata proteinima koja pri tom sadrži antioksidanse i gvožđe i ako ih redovno budete konzumirali, pomoći će vam da kontrolišete apetit.

Istraživanja pokazauju da osobe koje pre glavnog jela pojedu tanjir niskokalorične supe ili čorbe, beleže čak 20 odsto manji unos kalorija tokom ručka. Supe umanjuju apetit tako što pružaju osećaj sitosti. Kad jedete supu, unosite veću količinu hrane, a manje kalorija, što pomaže da mršavite.

Kiseli krastavčići, kiseli kupus i druga fermentisana hrana je bogata zdravim bakterijama koje pomažu varenje. Smatra se da probiotici mogu da deluju na smanjenje apetita i da na taj nalin budu podrška restriktivnim dijetama.

Verovali ili ne, na ovom spisku se nalazi i čokolada. Ali ne bilo koja, već crna čokolada sa velikim procentom kakaoa i niskim sadržajem šećera. Ona pomaže i u smanjenju krvnog pritiska i štiti srce i mozak, a u isto vreme pomaže suzbijanje potrebe za slatkim.

Ako dan započnete jajima, ostaćete siti do ručka, jer su odličan izvor proteina. Takođe, orašasti plodovi su odličan izbor za pametan međuobrok jer su bogati zdravim nezasićenim mastima, kao i proteinima i vlaknima.

Koji je to supernapitak koji potpomaže dijetu?

Sadrži proteine, esencijalne aminokiseline, minerale i vitamine. Spada u grupu brzih proteina koji su lako svarljivi i brzo ulaze u krvotok. Omiljeni su dodatak ishrani sportistima. Da, to je kozija surutka, napitak za celu porodicu koji jača vaše zdravlje a uz to vam pomaže i da održavate optimalnu telesnu masu.

Kozija surutka reguliše proces varenja i obezbeđuje dobru crevnu funkciju, usporava formiranje neželjenih bakterija i efikasno deluje na crevnu floru stvarajući optimalne uslove za aktivnost creva, eliminiše toksine iz organizma i bori se protiv zatvora.

Kako se pije surutka za mršavljenje?

Od davnina je poznato da je ovaj napitak saveznik dobre linije, najviše zbog svoje sposobnosti da čisti organizam od svih štetnih supstanci koje se vrlo često pretvaraju u masno tkivo. Gojaznost je često posledica loše ishrane i nedostatka fizičke aktivnosti, ali često može biti i pokazatelj poremećaja metabolizma. Upravo iz tog razloga ishrana treba da bude zasnovana na  pravilnim i uravnoteženim obrocima, uz dodatak surutke, koja se najbolje apsorbuje ujutru, na prazan stomak.

Ukoliko nemate tečnu surutku, odličan izbor je i kozija surutka u prahu, sada dostupna tokom cele godine. Naš izbor je Lyocake liofilizovana kozija surutka u prahu– jedna kašičica ovog napitka dnevno razmućena u vodi uzima se kao dodatak ishrani, uz redovnu fizičku aktivnost. Pokušajte da istrajete u ovoj navici i videćete kako se apetit reguliše, a vaša telesna masa dolaizi na optimalan nivo. Naravno, ne zaboravite da unosite puno tečnosti, pre svega vode i nezaslađenog čaja, hranite se zdravo i rezultati neće izostati.